De crew

Ahoi, Niels en Greetje hier. Inmiddels hebben we ons droomschip gevonden, waarmee we de grote reis gaan maken. We zijn op 19 juli 2020 vertrokken. Volg hier onze ontwikkelingen en de reis… Welkom aan boord!

Benieuwd wat er zoal aan vooraf ging?

In 2001 ontmoetten we elkaar tijdens een opleiding. We kwamen elkaar vaak tegen in de pauzes en tijdens de studentenavondjes. Tegen het einde van de opleiding zijn we officieel op date gegaan. We waren toen allebei 19 jaar. Een paar jaar later volgden ons eerste bootje, genaamd Beautje, en daarmee gezamenlijke hobby. Niels leerde Greetje zeilen. En Greetje leerde Niels... vooral geduld hebben. Samen knapten we het bootje op en tijdens een zeilvakantie naar Zeeland kreeg ook Greetje de smaak goed te pakken. Lees hier een speciaal blog over Beautje.

Beautje in Heusden (WSVH)

Zeemist of fish & chips

Het bootje erna (Oceaan 22) was beter uitgerust en een mooie zeiler. Op de rivieren leerden we goed samen te zeilen door al het laveren op de smalle Maas. Nu lagen we vaker vooraan in het wedstrijdveld tijdens lokale competities. Het was ook dit bootje waarmee we voor het eerst de Noordzee opgegaan zijn en zelfs een poging waagden om hét kanaal over te steken. Vergezeld door het moederschip van Niels’ ouders dachten we even fish & chips te scoren en de dag erop terug naar België. Helaas kregen we zeemist en besloten we halverwege (tot aan de shippinglane) om te keren.

Blue Ocean op de rivieren

Tijdens onze tweede keer in Blankenberge zaten we in de Oesterput van een zeebanket te smullen. Euforisch dat we met ons 22 voetje alleen de Noordzee opgegaan zijn, ontstond het idee om ooit een wereldreis te maken. Zeilend. Met z’n tweeën. Voor onze veertigste.

Vijf jaar overbruggen

Omdat vijf jaar nog een hele lange overbruggingstijd is, ruilden we dit bootje in voor een Friendship 26. Eentje waarmee we meer vertrouwen hebben om het kanaal over te steken. En met succes; in 2017 werd een onzichtbare barrière doorbroken. Dit smaakt naar meer!

Je leest er meer over in dit blog.

The White Cliffs of Dover